BGKO: un horitzó de mediterranis

Laura Valls

Esmuc 2015-2016

ABSTRACT – La Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra és una formació que compta amb músics d’arreu: Serbia, Italia, França, Espanya, Ucraina. La seva proposta musical és una amalgama de tradicions musicals diverses, que ells presenten com a música gipsy, klezmer i mediterrania.

El meu treball vol estudiar la sonoritat d’aquesta banda en tant que música mediterrania, i veure com creen un discurs coherent amb aquesta idea a partir de la barreja de tradicions, músiques i persones. Per això vull analitzar els seus dos discs en els que apareixen composicions pròpies i interpretacions de melodies populars de Catalunya, els Balcans, algunes zones d’Orient Mitjà i Europa Central, etc. Així com també observar la seva trajectòria com a banda, en la que han col·laborat diferents músics que han contribuit a enriquir aquesta idea de la barreja i la recerca de noves propostes musicals que caracteritza la formació.

Continua llegint…

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s