LA VIOLA DE RODA A CATALUNYA

Tres músics, tres generacions, tres estils: un instrument sense límit.

Amb aquest reportatge hem volgut captar l’essència de la viola de roda del nostre país: d’on ve, quin paper té en el present i com s’augura el seu futur. Per fer-ho, hem entrevistat a tres reconeguts violistes de roda del nostre territori: Eduard Casals, Marc Egea i Adrià Grandia. 

Els hem anat a buscar a casa seva per a què ens expliquessin el seu recorregut professional i artístic, particularitats de la tècnica interpretativa  i/o del repertori de l’instrument així com de les seves possibilitats sonores. També els hem preguntat on, quan i com van descobrir i aprendre a tocar la viola de roda i on es pot aprendre a tocar avui en dia.

De tot el que ens expliquen al llarg del vídeo, n’extreiem el leitmotiv següent: la viola de roda és un instrument en constant evolució i amb un món infinit de possibilitats. A més, tots coincideixen en la seva complexitat tècnica i en què els límits de l’instrument són dins de cada intèrpret.

Després de veure el vídeo, ens adonarem que s’obre, davant de qui la té a les mans i la vol tocar, un ventall extens de camins interessants encara per explorar. 

Laia Glück, Magí Castro i Marta Coll

Esmuc 2023-2024

Deja un comentario